Kategorier
Sport

Beskyt dit varemærke

I dag er der mange der starter egen virksomhed, men de glemmer at tænke på, hvordan de bedst kan beskytte den. Her kan du læse mere om hvorfor du burde registrere dit varemærke, når du har en god ide, der skal sættes ud i livet. 

Hvad er varemærke?

Varemærke er en unik registrering af dit brand, der gør at det ikke kan blive kopieret lovligt. Det betyder at du er den eneste, der må benytte dig af dit varemærke.  Når man kopierer nogens brand eller varemærke, så kaldes det for plagiat. Det der tit kan være lidt tricky i plagieringssager er, at det kan være svært at bevise at det er dig der har ophavsretten til dit varemærke. Hvis du har en varemærkeregistrering, så er det faktisk ikke lige så svært. Med en varemærkeregistrering er det nemt at bevise, at det er dit varemærke der er blevet kopieret. En varemærkeregistrering fungerer på mange måder som en forsikring mod plagiat, og det er derfor en investering som en hver fornuftig iværksætter, burde gå for, så du kan beskytte dit varemærke og din virksomhed.

Fordele med varemærkeregistrering

Der er mange fordele ved varemærkeregistrering. Det mange ikke tænker over, er at det kan gøre din virksomhed mere værd, fordi du har noget unikt der ikke kan kopieres, og du har nemmere for at tiltrække investorer. En varemærkeregistrering får også din virksomhed til at virke mere seriøs. Alt kan i princippet registreres som varemærke, fra logoer, slogan, specifikke sætninger eller produkter. Der skal dog være noget unikt ved dit varemærke, for at det skal kunne beskyttes. Man må for eksempel ikke registrere ting som lignende virksomheder skal bruge for at kunne beskrive sin virksomhed eller sine produkter. Unikt er nøgleordet når der kommer til registrering af varemærke, og derfor er det også med til at gøre din virksomhed til noget helt særligt, at du kan bevise at du har fat i noget unikt.